China a castigat Red Bull Bc One 2013 – Bucuresti

Home | De ce Dance Prestige? | China a castigat Red Bull Bc One 2013 – Bucuresti
China a castigat Red Bull Bc One 2013 – Bucuresti

Anul 2013 a fost unul bun pentru instructorul nostru de la breaking (breakdance) Adrian Ioniță aka China. El a câștigat alături de trupa Freakquency, prima ediție a emisiunii ROMÂNIA DANSEAZĂ, iar acum va reprezenta România la concursul mondial de breakdance, numit RED BULL BC ONE.

Ca să puteți participa la cursurile lui, tot ce trebuie să faceți este să completați formularul de la secțiunea ÎNSCRIERI, iar noi vă vom contacta în maxim 24 de ore.

Vezi video cu toate intrările lui China de la concursul RED BULL BC ONE, desfășurat în București, iunie 2013:

 

 
Demonstrații spectaculoase de breaking, ritmuri clasice de hip-hop și mai bine de 2,000 de susținători ai culturii urbane au contribuit la atmosfera explozivă de la etapa națională a Campionatului Mondial de Breakdance, Red Bull BC One 2013. Vremea însorită și desfășurarea în aer liber au creat cadrul ideal pentru finala Bucharest Cypher, care a avut loc duminică, 16 iunie, la Amfiteatrul Mihai Eminescu din Parcul Național „Lia Manoliu”. Una dintre cele mai importante competiții de b-boying din lume, Red Bull BC One a ajuns anul acesta la cea de a doua ediție în București și oferă b-boy-ilor români șansa de a câștiga prestigioasa centură de campion mondial și titulatura de cel mai bun breaker din lume.

MC Juice, reprezentant al MoonWalkers Crew din Timișoara, a deschis evenimentul cu prezentarea celor 16 b-boy-i care veniseră din toate colțurile țării pentru a participa la calificările locale din ziua anterioară. A urmat o demonstrație fără cusur de din partea celor trei membri de onoare ai juriului, campionul mondial Red Bull BC One, Neguin (Brazilia), vice-campionul mondial, Lil G (Venezuela), și fondatorul organizației Bboy Spot Europe, MG (Slovacia). DJ Scream (Ucraina) i-a întâmpinat pe concurenți cu beat-uri dinamice și a dat startul primei runde din concursul de 1 vs 1.

Unul dintre finaliștii ediției trecute, Bugy (Bogdan Curcă), și b-boy-ul timișorean Noris (Noris Lobonțiu) au spart gheața și au deschis competiția, urmând ca membrul trupei Freakquency să fie primul care să treacă mai departe. La doar 14 ani, cel mai tânăr concurent, Huple (Adrian Huple), a reușit să obțină un feedback impecabil din partea juriului, câștigând battle-ul cu Ciupa (Ciprian Rugină), iar Șoarece (Mihai Petrache) l-a învins pe Duval (Valentin Predoi), reprezentant al DLT Crew din Craiova. Pyciu (Constantin Chiriță), b-boy care s-a dedicat copiilor dornici să învețe arta breaking-ului, l-a întrecut pe Siko (Andrei Jivan), pe când Laur (Lorand Karbula), un alt membru DLT, a câștigat în fața lui Nano (Radu Alexandrescu). Următorul battle a fost între Dax (Alin Oprea) și JR (Victor Manea), iar primul menționat a reușit să se califice mai departe în concurs. După ce China (Adrian Ioniță) l-a învins pe Fanak (Marius Fănică), prima rundă s-a încheiat cu victoria lui Jorik (Jorik Popușoi) în „lupta” cu Șoarece (Mihai Petrache).

Spectatorii s-au bucurat de o mare diversitate a stilurilor de dans, mai ales prin demonstrația de capoeira oferită de Trupa Alemar, la care au participat chiar și membrii juriului. Runda a doua a decis ca Huple, Pyciu, Laur și China să intre în semifinale și a fost urmată de o coregrafie cu elemente de hip-hop, locking și popping, realizată de trupa OneBeat. Guess Who a încântat publicul cu piese bine-cunoscute precum „Onoare”, „Locul Potrivit” sau „Manifest”, pregătind cel mai așteptat moment al serii.

Emoțiile creșteau din ce în ce mai mult în timpul finalei, în care China și Pyciu au dat o dovadă impresionantă de creativitate, originalitate și pasiune pură pentru breaking. Toți cei prezenți au stat cu sufletul la gură până la aflarea verdictului final, iar MC Juice a avut grijă să îi țină în suspans aproape până la epuizare. Mii de aplauze au răsunat în tot amfiteatrul atunci când juriul a decis, în unanimitate, că Adrian Ioniță, aka China, este cel mai bun b-boy al României în 2013. Premiat cu 400 de euro din partea Red Bull și un voucher în valoare de 500 de euro oferit de Puma România, China va reprezenta țara noastră la etapa regională a campionatului în Ucraina și are șansa să ajungă în finala mondială a Red Bull BC One în Coreea de Sud.

Cu o atmosferă excepțională, organizare ca la carte și desfășurare admirabilă, Red Bull BC One Cypher Romania a oferit bucureștenilor șansa de a trăi, din nou, o experiență complet inedită de hip-hop.

SURSĂ: www.bronews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.