CURSURI DE BREAKDANCE CU BUGY. Program Nou

Home | Cursuri | CURSURI DE BREAKDANCE CU BUGY. Program Nou

In luna ianuarie, inauguram o a doua locatie, in afara de cea de la Cocor, situata exact la gura de metrou Dristor.

Grupa de breakdance pentru incepatori, cu BUGY, se va muta in aceasta locatie, iar programul nou este:

  • luni & miercuri de la orele 19:00

 

PRETUL UNUI ABONAMENT ESTE DE 130 LEI, iar o sedinta dureaza 1h.
– Prima sedinta este GRATUITA
– Rezervarile se vor face la info@danceprestige.ro sau la  0725.647.992
– Varsta minima de inscriere este de 8 ani

Adresa: str Dristorului nr 121, in incinta INFINITY CLUB, etajul 1

bugy

Breakdance-ul (denumit de media) se numeste de fapt B-boying (B-boy = Break boy, B-girl = Break girl). Este dansul original al culturii Hip Hop, deoarece a apărut şi s-a dezvoltat mână în mână cu muzica. Dansul în sine a primit denumirea înaintea întregii culturi. A fost creat de comunitatea afro-americană, dupa care, a urmat să contribuie şi cea latin-americană. Acest dans era practicat pe break-uri, interludiile muzicale ale unei piese, şi conţine mai multe elemente: Toprock, Uprock (Brooklin rock), Downrock, Freezes, Power moves.

 

Instructorii sunt printre cei mai apreciați Bboy din România și fac parte din trupa Freakquency, câștigatoare a concursului România Danseaza (Antena 1 – 2013). Mai multe despre instructori puteți citi la secțiunea dedicată.

 

Mai multe despre Bboying sau Breakdance

 

În Bronx, respectul era un principiu de bază de care mulţi se agăţau. A fi un b-boy bun atrăgea dupa sine şi un respect pe măsură. Foarte puţini erau albi, iar unul dintre cei mai respectaţi era B-boy Mr. Freeze. A fi alb într-un cartier în care predominau  afro-americanii şi latin-americanii în vremea respectivă nu era întotdeauna uşor. Zvonul este că Mr. Freeze  se plimba într-o noapte pe străzile Bronxului când a fost acostat de o bandă de afro-americani, care nu veneau cu intenţii paşnice, deoarece îşi apărau teritoriul. Unul dintre aceştia l-a întrebat cine este şi cu ce treabă se află în zonă. Cănd au aflat că este cunoscutul b-boy Mr. Freeze, l-au lăsat în pace cerându-şi scuze. Ceea ce am încercat să subliniez este că acest dans, la fel ca următoarele pe care vi le voi prezenta, în esenţa lor reprezintă mai mult decât un amalgam de mişcări, deoarece, în spatele lor, se ascunde o întreagă cultură.

 

“Manualul” ne învaţă astfel: Cultura Hip Hop este reprezentată de un singur dans, acesta fiind b-boying-ul. Practic însă, mai multe stiluri de dans s-au asociat cu această cultură. Motivul? Doarece aceste dansuri sunt freestyle, adică la liberă interpretare, în funcţie de cum te miscă muzica, însă respectând stilul, se dansează în circle-uri sau cypher-uri. De altfel, să nu uităm faptul că au fost create pe străzi sau în cadre sociale.

 

CE OFERIM:

 

  • Copiii au şansa să facă parte din trupa şcolii de dans dacă aleg drumul spre performanţă.
  • La sfarsitul primului trimestrul toti cursantii scolii participa la festivalul de iarna, unde au sansa sa evolueze pe scena deschisa si sa primeasca merite pentru rezultatele obtinute.
Avantaje in plus pentru cei care doresc performanta:
  • Participarea la evenimente televizate şi nu numai
  • Concursuri
  • Spectacole
  • Antrenamente alături de dansatori renumiţi şi multe altele…

 

streetdance copii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.